Haber

BBP Başkanı Destici: Üretici ve sanayicilerimizin vergi yükü hafifletilmeli

BBP Genel Başkanı Destici, Bursa’da bir otelde düzenlediği basın toplantısında, küresel ısınma nedeniyle dünya genelinde orman yangınlarında dikkat çekici bir artış yaşandığını söyledi.

Orman yangınlarının her yaz aynı tarihlerde önemli gündem maddelerinden biri olduğuna işaret eden Destici, alevlerin Türkiye ve çevre ülkelerde zaman zaman yükseldiğini belirtti.

Yunanistan’ın hem anakarada hem de adalarında büyük yangınlarla uğraştığını hatırlatan Destici, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu yangınların nedenlerine baktığımızda hata, ihmal veya kasten çıkan yangınların doğal orman yangınlarından çok daha fazla olduğunu gösteriyor. Orman yangınlarına karşı uygun önlemleri alırsak, hatalarımızı durdurursak, önlem almazsak. ihmal, bilinçli yakmaya izin vermezsek, orman yangınları önemli ölçüde azaltılabilir.” Havaların çok sıcak olması nedeniyle doğal yangınlar da oluyor. Uludağ’da da küçük çaplı bir orman yangını çıktı. Başta Bursa olmak üzere tüm illerdeki vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.”

Bursa’nın bir sanayi ve üretim şehri olduğunu vurgulayan Destici, ekonomideki sorunların üreticinin desteklenmesi ve istihdamın artırılmasıyla çözülebileceğini söyledi.

Üreticilerin her konuda desteklenmesi gerektiğini kaydeden Destici, “Fabrika için yer ihtiyacı varsa yer ayrılsın, personel ihtiyacı varsa temin edilsin veya maddi destek sağlansın.” ifadesini kullandı.

Çiftçi başta olmak üzere sanayicilerin ve üreticilerin ÖTV’den muaf tutulması ve bazı sektörlerde Katma Değer Vergisi (KDV) indirimi yapılması gerektiğini belirten Destici, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Üretim anlamında üreticilerimizin ve sanayicilerimizin vergi yükü hafifletilmelidir. Üretiyorsunuz, satıyorsunuz, kazanıyorsunuz ve kazancınızdan verginizi alıyorsunuz ama üretime başlamadan vergi yüküyle karşılaşırsak o zaman üretim gerçekleşmez. Ekonomimizin iki temel sorunu var: cari açık ve bütçe açığı.Cari açık dış ticaretten, dış ticarette ihracat ve ithalat oranımızdan kaynaklanıyor.Cari açığımız dengesiz hale geldi. özellikle pandemi ve Rusya-Ukrayna Savaşı sonrası dünyada yüksek seyreden enerji fiyatları nedeniyle milyarlarca dolar öderken şu anda sadece enerji almak için 100 milyar doların üzerinde para ödüyoruz.”

Ekonomik olarak başka gelirler elde etmek ve başka enerji alanlarına yönelmek gerektiğini belirten Destici, Karadeniz gazı, Gabar’daki petrol ve nükleer santralden elde edilecek elektrik devreye girdiğinde Türkiye’nin biraz rahatlayacağına işaret etti. bu manada.

Tasarrufun değerine değinen Destici, “ Türkiye belki 40-50 yıldır atıklarla yaşayan bir ülke. Bu sadece devlet kurumları, devlet kademeleri için değil vatandaşlarımız için de geçerli. Maalesef ülke olarak ve ülke insanı olarak tasarruf etmeyi unuttuk. Bir yandan gelirleri artırırken diğer yandan da tasarruf tedbirleri almamız gerekiyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı bu konuda bir genelge yayınladı ancak bunun takibinin yapılması gerekiyor.dedi.

Basın toplantısına BBP Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Alfatlı, Bursa İl Başkanı Haldun Filizli, parti il ​​ve ilçe başkanları katıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu